סלט אצות

.סלט מזין זה מכיל שני סוגי אצות שונות בעלות טעם ומרקם מנוגדים

מרכיבים

  • 2 כוסות אצת אולווה טרייה
  • ½ כוס אצת וואקמה יבשה מושרית במים
  • 50 גרם אטריות שעועית יבשות
  • 100 גרם קולורבי, סלק או שניהם, לפי הטעם
  • להכנת הרוטב:
    אפשר להשתמש ברוטב יפני מסורתי לסלט או ברוטב אחר לסלט לבחירתכם. אלה הם המרכיבים הדרושים להכנת רוטב יפני מסורתי לסלט:
  • ¼ כוס רוטב סויה
  • ¼ כוס חומץ אורז או חומץ לבן
  • ¼ כוס מירין
  • 1 כף אבקת ג’ינג’ר או ג’ינג’ר טרי

הוראות

  1. השרו את אצת הוואקמה במים קרים למשך 10 דקות, סננו את המים ויבשו אותה היטב.
  2. השרו את אטריות השעועית במים רותחים למשך 10 דקות, סננו את המים והעבירו את האטריות למי קרח לקירור. אחרי שהאטריות התקררו, סננו את המים שוב.
  3. קצצו את הסלק לרצועות דקות. שיטפו את הרצועות כמה פעמים כדי להסיר את צבע הסלק.
  4. חתכו את הקולורבי לרצועות באותו אופן, והניחו אותו במי קרח כדי שיהפוך לפריך. אחרי שהקולורבי קיבל מרקם פריך, סננו את המים.
  5. ערבבו את כל המרכיבים יחד.
  6. ממש לפני ההגשה, הוסיפו את הרוטב לירקות וערבבו היטב.