סלט אצות
.סלט מזין זה מכיל שני סוגי אצות שונות בעלות טעם ומרקם מנוגדים
מרכיבים
- 2 כוסות אצת אולווה טרייה
- ½ כוס אצת וואקמה יבשה מושרית במים
- 50 גרם אטריות שעועית יבשות
- 100 גרם קולורבי, סלק או שניהם, לפי הטעם
- להכנת הרוטב:
אפשר להשתמש ברוטב יפני מסורתי לסלט או ברוטב אחר לסלט לבחירתכם. אלה הם המרכיבים הדרושים להכנת רוטב יפני מסורתי לסלט:
- ¼ כוס רוטב סויה
- ¼ כוס חומץ אורז או חומץ לבן
- ¼ כוס מירין
- 1 כף אבקת ג’ינג’ר או ג’ינג’ר טרי
הוראות
- השרו את אצת הוואקמה במים קרים למשך 10 דקות, סננו את המים ויבשו אותה היטב.
- השרו את אטריות השעועית במים רותחים למשך 10 דקות, סננו את המים והעבירו את האטריות למי קרח לקירור. אחרי שהאטריות התקררו, סננו את המים שוב.
- קצצו את הסלק לרצועות דקות. שיטפו את הרצועות כמה פעמים כדי להסיר את צבע הסלק.
- חתכו את הקולורבי לרצועות באותו אופן, והניחו אותו במי קרח כדי שיהפוך לפריך. אחרי שהקולורבי קיבל מרקם פריך, סננו את המים.
- ערבבו את כל המרכיבים יחד.
- ממש לפני ההגשה, הוסיפו את הרוטב לירקות וערבבו היטב.
Other Recipes
Watch all recipes