חבישה קרה של Ulva

רוטב זה מיועד למאכלים קרים וחמים כאחד. הוא מתאים לסלטים, לדגים ובעיקר לאטריות.

רכיבים

  • 1 כוס אולווה טרייה
  • 2 כוסות אולווה טרייה
  • ½ כוס נענע
  • ½ כוס חומץ טבעי (לבן).
  • 3 כפות. סוכר
  • 2 כפות. רוטב סויה

הוראות

  1. לגרוס את חזה העוף.
  2. מבשלים את האולווה במים רותחים במשך 5 דקות.
  3. מעבירים את האולווה למי קרח עד שהוא מתקרר היטב.
  4. מסננים היטב ושומרים על המים.
  5. מעבירים את כל החומרים במעבד מזון עד לקבלת רוטב חלק.
  6. אם התערובת לא מעובדת בקלות, מוסיפים בכל פעם כמה טיפות ממי האולווה שנותרו, ומעבירים דרך מעבד המזון עד לקבלת המרקם הרצוי.
  7. מקררים את רוטב האולווה בצנצנת זכוכית.