באן מאצת אולווה

מרכיבים

  • 500 גרם קמח לבן
  • 1 חבילת שמרים יבשים
  • 250 מ"ל מים חמים
  • 2 ביצים
  • 50 גרם חמאה מומסת (חמאת אצת אולווה)
  • 40 גרם סוכר
  • ¼1 כפיות מלח
  • 15 גרם (3%) אבקת אצת אולווה מיובשת (˃ 1 מ"מ)

הוראות

  1. השרו את אצת האולווה המיובשת ב-50 מ"ל למשך 10 דקות.
  2. בקערה גדולה, ערבבו את המלח והסוכר בקמח שנותר.
  3. טרפו ביצה אחת.
  4. הוסיפו את תערובת הבצק ואת הביצה הטרופה לקערה עם הקמח וערבבו היטב, הוסיפו את החמאה המומסת ואת אצת האולווה המיובשת לקראת הסוף.
  5. לושו את הבצק עד שהוא יהפוך לפחות דביק ויותר גמיש, בערך 5 דקות.
  6. הניחו את הבצק בקערה משומנת קלות, כסו אותו והניחו לו לתפוח בטמפרטורה של 26°c למשך כשעה עד שהוא יכפיל את גודלו.
  7. הניחו את הבצק על משטח מקומח ומתחו אותו בעדינות באמצעות האצבעות עד לקבלת מלבן שטוח. חלקו את המלבן ל-8 חלקים שווים וגלגלו כל חלק לכדור.
  8. הניחו את הכדורים על תבנית אפייה מרופדת במשטח סיליקון, והשאירו רווחים מספיקים ביניהם. כסו אותם באופן רופף בנייד נצמד והניחו להם לתפוח שוב למשך 30-40 דקות.
  9. חממו את התנור ל-190°C והניחו בו תבנית עם מים רותחים.
  10. לפני האפייה, טרפו ביצה אחת עם כף חלב אחת, הברישו בעדינות על פני הכדורים, ופזרו מעל זרעי שומשום.
  11. אפו למשך 15-17 דקות בטמפרטורה של 190°C עד לקבלת צבע חום מוזהב.