באן מאצת אולווה
מרכיבים
- 500 גרם קמח לבן
- 1 חבילת שמרים יבשים
- 250 מ"ל מים חמים
- 2 ביצים
- 50 גרם חמאה מומסת (חמאת אצת אולווה)
- 40 גרם סוכר
- ¼1 כפיות מלח
- 15 גרם (3%) אבקת אצת אולווה מיובשת (˃ 1 מ"מ)
הוראות
- השרו את אצת האולווה המיובשת ב-50 מ"ל למשך 10 דקות.
- בקערה גדולה, ערבבו את המלח והסוכר בקמח שנותר.
- טרפו ביצה אחת.
- הוסיפו את תערובת הבצק ואת הביצה הטרופה לקערה עם הקמח וערבבו היטב, הוסיפו את החמאה המומסת ואת אצת האולווה המיובשת לקראת הסוף.
- לושו את הבצק עד שהוא יהפוך לפחות דביק ויותר גמיש, בערך 5 דקות.
- הניחו את הבצק בקערה משומנת קלות, כסו אותו והניחו לו לתפוח בטמפרטורה של 26°c למשך כשעה עד שהוא יכפיל את גודלו.
- הניחו את הבצק על משטח מקומח ומתחו אותו בעדינות באמצעות האצבעות עד לקבלת מלבן שטוח. חלקו את המלבן ל-8 חלקים שווים וגלגלו כל חלק לכדור.
- הניחו את הכדורים על תבנית אפייה מרופדת במשטח סיליקון, והשאירו רווחים מספיקים ביניהם. כסו אותם באופן רופף בנייד נצמד והניחו להם לתפוח שוב למשך 30-40 דקות.
- חממו את התנור ל-190°C והניחו בו תבנית עם מים רותחים.
- לפני האפייה, טרפו ביצה אחת עם כף חלב אחת, הברישו בעדינות על פני הכדורים, ופזרו מעל זרעי שומשום.
- אפו למשך 15-17 דקות בטמפרטורה של 190°C עד לקבלת צבע חום מוזהב.
מתכונים אחרים
צפו בכל המתכונים