אצת אולווה טרייה עם ירקות שורש 

שילוב מרענן לקיץ או לחורף עם צלחת גזרים, סלקים, מלפפונים, קולורבי וירקות נוספים, לפי העונה. אפשרות מעניינת, שאהובה על ידי רבים, היא לשלב את אצת האולווה עם ירקות שורש מתוקים, כמו סלק וגזר.

מרכיבים

  • ½ קילו ירקות שורש טריים, כמו גזרים, סלקים ולפתות
  • 2 כוסות אצת אולווה טרייה

הוראות

  1. חיתכו את הירקות לחתיכות בגודל ביס.
  2. פזרו מעליהם מלח וערבבו. התפקיד של המלח הוא להוציא את המים שבתוך הירקות.
  3. הניחו את הירקות במסננת למשך 30 דקות לפחות.
  4. שיטפו את הירקות ויבשו אותם באמצעות נייר סופג.
  5. הניחו את כל הירקות בקערה.
  6. הוסיפו כפית סוכר אחת, שלוש כפות חומץ מכל סוג או מיץ לימון, ושתי כפות רוטב סויה.
  7. הוסיפו אצת אולווה טרייה (חיתכו אותה לפי רצונכם) וערבבו היטב. הגישו אחרי 10 דקות.
hero image