קרקרים בניחוח ים

 

מרכיבים

  • 1 כוס קמח (לבחירתכם)
  • 1 כוס זרעי חמנייה
  • 1/2 כוס זרעי שומשום
  • 1 כף פתיתי אצת אולווה (קנויים או שהכנתם בעצמכם)
  • 3 כפות שמן זית
  • 500 מ"ל מים

    הערה: אפשר להחליף את זרעי החמנייה או השומשום בזרעים אחרים, אבל אל תחליפו את פתיתי אצת האולווה.

הוראות

  1. חממו את התנור לטמפרטורה של 160-180°C.
  2. ערבבו את כל המרכיבים בקערה גדולה. תבלו בהתאם לטעמכם. הפסיקו לערבב כשמתקבלת בלילה דביקה.
  3. שפכו חצי מהבלילה אל תבנית אפייה (ניתן לרפד אותה בנייר אפייה) ושטחו באופן אחיד.
  4. אפו למשך 15-20 דקות. הוציאו את התבנית מהתנור וחיתכו לריבועים.
  5. החזירו את התבנית לתנור, ושנו את הטמפרטורה ל-140°C. המשיכו לאפות למשך 30-45 דקות נוספות, או עד שהקרקרים פריכים ומעט מוזהבים. היזהרו שלא לשרוף אותם.