קרקרים בניחוח ים
מרכיבים
- 1 כוס קמח (לבחירתכם)
- 1 כוס זרעי חמנייה
- 1/2 כוס זרעי שומשום
- 1 כף פתיתי אצת אולווה (קנויים או שהכנתם בעצמכם)
- 3 כפות שמן זית
- 500 מ"ל מים
הערה: אפשר להחליף את זרעי החמנייה או השומשום בזרעים אחרים, אבל אל תחליפו את פתיתי אצת האולווה.
הוראות
- חממו את התנור לטמפרטורה של 160-180°C.
- ערבבו את כל המרכיבים בקערה גדולה. תבלו בהתאם לטעמכם. הפסיקו לערבב כשמתקבלת בלילה דביקה.
- שפכו חצי מהבלילה אל תבנית אפייה (ניתן לרפד אותה בנייר אפייה) ושטחו באופן אחיד.
- אפו למשך 15-20 דקות. הוציאו את התבנית מהתנור וחיתכו לריבועים.
- החזירו את התבנית לתנור, ושנו את הטמפרטורה ל-140°C. המשיכו לאפות למשך 30-45 דקות נוספות, או עד שהקרקרים פריכים ומעט מוזהבים. היזהרו שלא לשרוף אותם.
מתכונים אחרים
צפו בכל המתכונים